FIBERTÄCKE

FIBERTÄCKE

FIBERTÄCKE – ETT MJUKT TYNGDTÄCKE

När Novistas grundare Sven-Inge kom i kontakt med tyngdtäcken bestod marknaden endast av täcken med hårda viktelement. Detta kunde inte Sven-Inge förlika sig med. Sängar, täcken och kuddar är mjuka och han förstod inte varför ett tyngdtäcke måste vara hårt. Efter mycket funderande och testande, fann han ett viktelement som är mjukt och följsamt. Resultatet blev Fibertäcket, Novistas patenterade tyngdtäcke. Fibertäcket är än idag det enda täcket på marknaden vars viktelement är mjuka.

Ett tungt täcke måste inte vara hårt! Vi har hittat ett viktelement som är mjukt, tungt och följsamt. Fibertäcket – ett tungt täcke med mjuka viktelement.

Sven-Inge Kjell, 1944-2019

Grundare, Novista of Sweden

MEDICINTEKNISK PRODUKT

Våra Fibertäcken klassas som hjälpmedel och används av personer med varierande diagnoser och problematik.
Sömn är ett av våra mest basala behov. Fungerar inte sömnen, fungerar inte mycket annat i livet heller. Sömnbrist är ett samhällsproblem som på senare år fått stor uppmärksamhet och vissa personer upplever att de sover bättre med tyngdtäcken. Novistas ambition är att våra mjuka, tunga Fibertäcken ska kunna ersätta medicinering, framför allt bland unga individer. Ett tyngdtäcke blir för många en viktig del i en fungerande vardag.

Fibertäcke polyesterfiber

FIBERTÄCKEN

Novista patenterade Fibertäcken är mjuka trots att det är tunga.

Fibertäcke Patenterat

FUTURA, NOVA OCH LUNA

Futura, Nova och Luna är alla unika tyngdtäcken med polyesterfiber, som hjälper många människor till trygghet och bättre sömn.

TYNGDTÄCKE FÖR PRIVATPERSONER

TYNGDVÄST

ÖVRIGT