FIBERTYNGDVÄST

Tyngdvästen omsluter som en kram

Vår snygga tyngdväst ser ut som ett vanligt klädsamt plagg som kan används i skolan, hemma eller på jobbet. Tyngdvästen omsluter kroppen likt en fast kram, som i sin tur påverkar kroppens proprioceptiva sinnen. Bäraren upplever ett behagligt lugn och får det lättare att koncentrera sig. Tyngdvästen har en kraftig insydd resår i midjan som spänns åt efter egen önskan. På så sätt regleras känslan av vikt och tryck. Vikten i tyngdvästen kommer från polyesterfibertrådar. Tyngdvästen är framtagen i samråd med psykiatriker och stressterapeuter och klassas som ett medicintekniskt hjälpmedel. Den drar inte uppmärksamheten till sig eftersom den ser ut som en vanlig väst, vilket brukar uppskattas, speciellt bland ungdomar.

vem behöver en tyngdväst?

Tyngdvästen används av personer med varierande diagnoser och blir för många en viktig del i en fungerande vardag. Tyngdvästen används framgångsrikt vid diagnoser som motorisk oro, autism, ADHD, psykisk ohälsa m fl. En smidig och stark bärväska för transport medföljer varje väst.

TYNGDVÄST Vuxen

Tyngdvästen i vuxenstorlek finns tillgänglig i både svart och grått tyg.
Dragkedjor och övriga detaljer på västen är svarta.

Västen är försedd med en kraftig kardborregördel i midjan som spänns åt för en ännu mer omfamnande känsla.

TYNGDVÄST BARN

Tyngdvästen i barnstorlek finns tillgänglig i både svart och grått tyg med svarta dragkedjor.
Västen är försedd med en kraftig kardborregördel i midjan som spänns åt för en mer omfamnande känsla.

TYNGDVÄST i skolan

Forskning visar att barn klarar skolarbetet bättre vid användning av en tyngdväst. Västen kan hjälpa barn/ungdomar att lättare koncentrera sig, känna sig lugna under en lektion eller klara av att sitta ner en hel måltid på lunchen.

Det finns möjlighet för skolor att hyra vår fibertyngdväst. För mer information, kontakta våra arbetsterapeuter.

 

Är du förskrivare eller skolpersonal och vill veta mer

eller boka en visning.

Kontakta våra arbetsterapeuter.

13 + 7 =

Dokument

Vill du veta mer om tyngdprodukter?

Hur fungerar tyngdtäcket och tyngdvästen i praktiken? Vilken storlek ska jag välja? Hur sköter man dem? Finns de för barn? Läs svaren på vanliga frågor från er användare.

Fibertyngdvästen du använder på dagen

Novista säljer fibertyngdvästen som kan bäras dagtid. Den är omslutande och minskar oro och höjer koncentrationsförmågan hos sin bärare. Fibertyngdvästen finns för både barn och vuxna.

KULTÄCKET

Novista säljer också kultäcket Safir, där tyngden utgörs av 25 mm specialtillverkade glaskulor. Kulornas punktvisa tryck bidrar aktivt till en ökad kroppsuppfattning.