FIBERTYNGDVÄST®

Fibertyngdvästen omsluter som en kram

Vår snygga fibertyngdväst ser ut som ett vanligt klädsamt plagg som kan används i skolan, hemma eller på jobbet. Fibertyngdvästen omsluter kroppen, likt en fast kram, som i sin tur påverkar kroppens proprioceptiva sinnen. Bäraren upplever ett behagligt lugn och får det lättare att koncentrera sig. Fibertyngdvästen har en kraftig insydd resår i midjan som spänns åt efter egen önskan. På så sätt regleras känslan av vikt och tryck. Fibertyngdvästen är framtagen i samråd med psykiatriker och stressterapeuter och klassas som ett medicintekniskt hjälpmedel. Den drar inte uppmärksamheten till sig eftersom den ser ut som en vanlig väst, vilket brukar uppskattas, speciellt bland ungdomar.

vem behöver en fibertyngdväst?

Fibertyngdvästen används av personer med varierande diagnoser och blir för många en viktig del i en fungerande vardag. Tyngdvästen används framgångsrikt vid diagnoser som motorisk oro, autism, ADHD, psykisk ohälsa m fl. Smidig och stark bärväska för transport medföljer varje väst.

STORLEK

VIKT

MIDJEMÅTT

X-small 2.5 kg 92 cm
Small 3.0 kg 100 cm
Medium 3.5 kg 112 cm
Large 4.0 kg 120 cm
X-large 4.5 kg 130 cm
XX-large 5.3 kg 140 cm

Är du förskrivare och vill veta mer eller boka en visning.

Kontakta våra arbetsterapeuter.

5 + 4 =

Dokument

Vill du veta mer om tyngdprodukter?

Vilken storlek ska jag välja? Hur sköter man den? Finns den för barn? Läs svaren på vanliga frågor som vi får från er som är användare.

Fibertäckena Nova & Futura

Novista säljer fibertyngdvästen som kan bäras dagtid. Den är omslutande och minskar oro och höjer koncentrationsförmågan hos sin bärare. Fibertyngdvästen finns för både barn och vuxna.

KULTÄCKET

Novista säljer också kultäcket Safir, där tyngden utgörs av 25 mm specialtillverkade glaskulor. Kulornas punktvisa tryck bidrar aktivt till en ökad kroppsuppfattning.