FIBERTYNGDTÄCKET

FÖR FÖRETAGET

Företaget kan investera i piggare medarbetare. Avdragsgillt.

Numera är sömnproblem ett samhällsproblem som påverkar oss alla –inte minst arbetsgivare. Trötta och utmattade personer som i det tysta tampas med oro eller stress finns överallt omkring oss. De är fullt friska men sover oroligt och fungerar därför sämre i vardagen. Moderna företag arbetar förebyggande med friskvård för sina anställda. Medarbetarna är företagens främsta tillgång och det är så klart mycket viktigt att de mår bra och har en väl fungerande vardag.

Novista utvecklar, marknadsför och säljer det enda patenterade fibertäcket på marknaden. Fibertäcket är, trots sin tyngd, mjukt och följsamt runt kroppen. Det är ett naturligt hjälpmedel för att få en bättre nattsömn – alltså varken medicin eller mirakelkur. Vi har två fibertäcken, Nova® och Futura®. Nova® är det svalare tyngdtäcket för personen som är varm av sig. Futura® är det vadderade täcket för den frusne. Båda är mjuka och omsluter kroppen, ungefär som att bli kramad hela natten.

En god natts sömn är starten på en bra dag.

Sömn är ett grundläggande behov hos människan. God sömn ger piggare och mer harmoniska individer -en stor vinst för både företaget och arbetstagaren. Minskade karensdagar, högre effektivitet och högre arbetsmoral ger besparingar i hälsa och arbetsmiljö – därmed starkare företag. Våra täcken är diskreta och sticker inte ut trots att de är klassade som medicintekniska hjälpmedel. Och bäst av allt för företagaren, de är avdragsgilla att köpa och ge till sina anställda.

Så här gör du för att bli företagskund på Novista.

– Vi bokar en tid där någon av våra arbetsterapeuter kommer till er och håller en inledande utbildning och visar täcket. Vi ser till att ansvarig person hos er får adekvat utbildning i användandet och vilka symtom man ska hålla utkik efter bland medarbetarna.

– Företaget inventerar därefter behovet internt. Har man en HR eller en friskvårdskonsulenten så finns det ofta en upparbetad dialog med de anställda och därmed goda förutsättningar att identifiera personer med särskilt behov. Det kan röra sig om medarbetare med olika grad av stresssymtom, trötthet eller oro. De som ofta är sjukskrivna eller de som dras med fysiska smärtor. 

Företagskund -ett snabbt och effektivt sätt att hjälpa sina medarbetare.

Våra tyngdtäcken är upphandlade i de flesta regioner i Sverige. De förskrivs av arbetsterapeuter till personer med sömnproblem, vilket ofta kräver utredning och därmed drar ut på tiden. Som företagskund beställer ni direkt från Novista of Sweden så skickar vi täcket omgående vid beställning.

Fibertäckena Nova® och Futura® är patenterade, CE-märkta och innehar certifiering som medicintekniska hjälpmedel. Läs mer om fibertyngdtäcket, garanti, material och modeller här. 

Vill du veta mer? Skriv din fråga i fältet så svarar jag och mina kollegor inom 48 timmar.

13 + 11 =

Tips & Råd till arbetsgivare

Forskning visar att om man sover bra är det nästan omöjligt att bli utbränd.
Fibertäcket förebygger och lindrar vid en rad olika tillstånd:

  • Sömnlöshet
  • Stressymtom
  • Utbrändhet
  • Utmattningssyndrom

SÖMN


Att sömn är ett basalt behov vet vi och det är bristen på den som är den gemensamma faktorn i olika problem som: stress, utmattningssyndrom, oro och ångest.

ADHD


Citat från användare: "-Hej! Jag och min dotter vill tacka så mycket för täcket. Hon sover mycket bättre nu! Hälsningar från far och dotter."

Stress


Enligt Försäkringskassans statistik var 36 552 svenskar sjukskrivna för anpassningsstörningar och reaktion på svår stress i februari 2017, att jämföra med 2010 då det endast var 6 237 svenskar. Och allt fler yngre drabbas.

Kunskap


Novista of Sweden är kunskapsföretaget som utvecklar, marknadsför och levererar kognitiva hjälpmedel till de flesta kommuner och landsting i Sverige. Vi utbildar på din arbetsplats så att medarbetarna kan känna sig trygga.

TYNGDTÄCKE FÖR PRIVATPERSONER

TYNGDVÄST

ÖVRIGT

FAQ