KULTÄCKET SAFIR

Kultäcket® Safir

Kultäcket Safir är ett tyngdtäcke som ger kroppen en taktil och proprioceptivt stimuli över hela kroppen. Vikten i Kultäcket® Safir utgörs av specialtillverkade, massiva, glaskulor med 25 mm i diameter. Glaskulorna är fastsydda på insidan av täcket och ger ett punktvis tryck som aktivt bidrar till en ökad kroppsuppfattning. Tvättpåse samt en smidig och stark bärväska för transport medföljer varje täcke.

Bättre sömn med Kultäcket® Safir

Sömn är ett av våra mest basala behov. Fungerar inte sömnen, fungerar inte mycket annat i livet. Sömnbrist är ett samhällsproblem som på senare år har fått stor uppmärksamhet och vissa personer upplever att de sover bättre med tyngdtäcken. Kultäcke Safir, liksom alla våra tyngdtäcken, klassas som medicinska hjälpmedel och de används av personer med varierande diagnoser och problematik. Ett tyngdtäcke blir för många en viktig del i en fungerande vardag.

Bärväska Tyngdtäcke

Material

Våra tyngdtäcken är tillverkade av flamskyddat Trevira CS-tyg. De är CE-märkta medicintekniska klass 1-hjälpmedel och uppfyller gällande krav i lagen (1993:584) om medicintekniska produkter och Läkemedelsverkets föreskrifter, LVFS 2003:11. Våra produkter tillverkas i Europa.

Garanti

Novista lämnar givetvis garanti för tillverkningsfel/skador på alla våra produkter. Garantin omfattar ej omild behandling. Garantin för Novistas Fibertäcken gäller i 2 år, vilket motsvarar en normalanvändning med max en tvätt varannan månad. För Novistas tillbehör gäller 1 års garanti. För att garantin skall gälla måste alla skötselråd för produkten ha följts. 

Ladda ner skötselråd och andra dokument nedan.

Kultäcket Safir tyngdtäcke

Tillbehör till Kultäcket Safir

Till Kultäcket Safir, liksom till alla våra tyngdtäcken finns det specialframtagna hygienöverdrag, påslakan och rullväskor. Se hela sortimentet här.

Vanliga frågor inför val av tyngdtäcken

Våra tyngdtäcken är medicintekniska, kognitiva hjälpmedel och behöver provas ut på individnivå. Din vårdcentral eller arbetsterapeut hjälper dig att prova ut ett täcke som passar just dig. Läs också de vanligaste frågorna som brukar dyka upp inför valet av täcke. Klicka här.

Skriv ett meddelande

11 + 13 =

 

Dokument Kultäcket Safir

 

Vill du veta mer om tyngdtäcken?

Vilket täcke ska jag välja? Hur sköter man det? Är det farligt med tyngdtäcke på små barn? Läs svaren på vanliga frågor vi får från er som är användare.

Fibertyngdväst

Novista säljer fibertyngdvästen som kan bäras dagtid. Den är omslutande och minskar oro och höjer koncentrationsförmågan hos sin bärare. Fibertyngdvästen finns för både barn och vuxna.

Tyngdtäcke Futura Nova

Fibertäckena Nova & Futura

Novista säljer Fibertyngdtäcket Nova och Futura, där tyngden utgörs längsgående polyesterfibrer. De är unika tack vare att de är så mjuka och följsamma.

”Innan hon fick Fibertäcket var hon uppe varje natt och vandrade med mycket oro. Från första natten med Nova har hon sovit hela nätter.”
Aida

Personal på demensboende

”Jag var extremt skeptisk innan jag provade tyngdtäcke men så fort jag fick det på mig så var det som att jag inte kunde hålla mig vaken.”
Daniel 35 år

Butikschef

Agda är 83 år och späd i sin kroppsbyggnad. Hon har osteoporos och äter mediciner som gör att hon blir väldigt varm och svettas på natten. Här rekommenderar vi ett 4 kg Nova.
Agda 83 år

TYNGDTÄCKE FÖR PRIVATPERSONER

TYNGDVÄST

ÖVRIGT