Fibertäcket Luna

Fibertäcket® Luna™ omsluter som en kram

Tyngdtäcket Luna™ är ett kvalitetstyngdtäcke som kan hjälpa dig att sova bättre. Är du stressad, spänd eller rastlös gör den behagliga tyngden att du somnar lättare, sover hela natten och vaknar utvilad på morgonen. Sömn är viktigt för en fungerande vardag och goda sömnvanor ger människor bättre livskvalitet. Vi hoppas att Luna™ kommer att ge dig många sköna nätter och energifyllda dagar framöver.

 

Sov gott

med tyngden

från Luna™

 

Vad händer i kroppen?

När du bäddar ner dig under vårt populära tyngdtäcke Luna™ sluter det sig kring kroppen likt en kram som får dig att slappna av. Det jämna och mjuka trycket mot kroppen gör nämligen att några av våra må-bra-hormon, som serotonin och oxytocin frigörs, och en lugnande och avslappnande känsla infinner sig. När stresshormonet kortisol sjunker ökar sömnhormonet melatonin som gör att du känner dig lugn och trygg. Trycket mot kroppen kan därför göra det lättare att somna och sova sammanhängande. När du har fått en ostörd natt med djupsömn och REM-sömn vaknar du utvilad med ny energi på morgonen.

Information om täcket

Luna™ finns i storlek 150×200 cm och i vikterna 6 kg, 8 kg och 10 kg. Vikten utgörs av längsgående fibertrådar som gör täcket både tungt, mjukt och följsamt på en gång. Fibertäcket tillverkas i Europa och är patenterat av ett av Sveriges första och ledande tyngdtäckesföretag, Novista of Sweden AB.

Fibertäcket Luna™ är lillasyster till våra två patenterade fibertäcken Futura™ och Nova™ som är de enda fibertäckena som förskrivs inom vården i Sverige. Fibertäcket är klassat som medicintekniskt hjälpmedel och har hjälpt tusentals människor till bättre nattsömn sedan 2013.

Luna™ kan tvättas i 60° i en vanlig hushållstvättmaskin och torktumlas på medelvärme. Täcket kan delas i två delar med hjälp av dragkedjan.

Fibertäcket® Luna™ är delbart

Fibertäcket Luna delbart

Fibertäcket Luna™ är mjukt och tungt

Novista Luna tyngdtäcke

Fibertäcket Luna™ är omslutande

Novista Luna tyngdtäcke

Om du är osäker på vilken tyngd som passar dig bäst kan du få en rekommendation genom att besvara några frågor om din sömn. Tyngden kan upplevas olika från person till person och vikten du får fram är endast en hänvisning av vilken tyngd som kan passa just dig.

Är det något du undrar över är du alltid välkommen att kontakta oss.

Viktbarometern fungerar bäst i Google Chrome ver. 78.0.3904.108, Mozilla Firefox Quantum ver. 69.0.3, Microsoft Edge 44.18362.449.0

Vad är sömnproblem?

Det är helt normalt att sova dåligt då och då. Det är när du, utan att du kan förklara varför, har sovit dåligt nästan varje natt under en lång period som du behöver söka hjälp. Sömnproblemen kan vara att du ligger vaken länge innan du lyckas somna, att du vaknar på natten och har svårt att somna om eller att du vaknar vid tre, fyratiden på morgonen utan att somna om innan klockan ringer.

Tyngdtäcke kan göra underverk!

Har du sömnproblem får inte kroppen den återhämtning som behövs. Du blir extra stresskänslig och kan drabbas av depression, utmattningssyndrom eller liknande. Ett tyngdtäcke ger inga kända biverkningar och kan hjälpa människor med olika grad av sömnsvårigheter till en bättre nattsömn.

Tyngdtäcket Luna™

 • Finns i olika vikter
 • Fyllt med mjuka, tunga fibertrådar
 • Bomullstyg med polyesterfill
 • Tvättas i 60°
 • Svenskt patent
 • Fibertäcket är sålt som medicintekniskt hjälpmedel inom vården sedan 2013

Kroppen

 • Frigör må-bra-hormon
 • Sänker puls & blodtryck
 • Lättare insomning
 • Sover lugnare, vaknar utvilad
 • Minskar stress, oro & ångest
 • Minskar sjukskrivningar
 • Reducerar sömnmedicinering
”Innan hon fick Fibertäcket var hon uppe varje natt och vandrade med mycket oro. Från första natten med Nova har hon sovit hela nätter.”
Aida

Personal på demensboende

”Jag var extremt skeptisk innan jag provade tyngdtäcke men så fort jag fick det på mig så var det som att jag inte kunde hålla mig vaken.”
Daniel 35 år

Butikschef

Agda är 83 år och späd i sin kroppsbyggnad. Hon har osteoporos och äter mediciner som gör att hon blir väldigt varm och svettas på natten. Här rekommenderar vi ett 4 kg Nova.
Agda 83 år

TYNGDTÄCKE FÖR PRIVATPERSONER

TYNGDVÄST

ÖVRIGT

FAQ