testa tyngdtäcke i upp till 30 dagar 

testa tyngdtäcke utvecklat av experter

Prova tyngdtäcket i upp till 30 dagar och byt vikt på tyngdtäcket om det inte känns bra.

Varför testa tyngdtäcke från Novista?

Proffs på hjälpmedel

Novista är ett företag som i många år utvecklat innovativa produkter inom hjälpmedelsbranschen. Vi har genom åren samlat på oss stor erfarenhet och kunskap om att hjälpa människor och bidra till förbättrad livskvalitet. Vår energi har legat på att hjälpa folk genom vården och våra produkter har därför inte varit tillgängliga för alla.

Nu vill vi dela med oss av vår kunskap och göra våra produkter tillgängliga så att vi kan hjälpa ännu fler människor till en bättre vardag. Därför öppnar vi upp för möjligheten att testa tyngdtäcke hemma i upp till 30 dagar, och sen byta vikt om det inte känns bra.

Expert på tyngdtäcken

Novista är ett kunskapsföretag och det personifieras bland annat av våra legitimerade Arbetsterapeuter som har djup kunskap om av kognitiva hjälpmedel och lång erfarenhet av att arbeta med utprovningar av tyngdtäcken och utbildning av vårdpersonal samt förskrivare.

Eftersom vi utvecklar, marknadsför och säljer våra egna tyngdtäcken samt arbetar med utbildning inom tyngdprodukter kan vi stolt kalla oss experter på tyngdtäcken. Därför ser vi det som vårt ansvar att säkerställa att personerna som väljer att köpa ett tyngdtäcke får den bästa möjliga informationen för att kunna göra ett bra val.

Möt våra arbetsterapeuter.

Välj rätt vikt på ditt tyngdtäcke

För att ett tyngdtäcke ska ge maximal effekt, är det avgörande att vikten på täcket är rätt. Vad som är rätt vikt är individuellt och vi tror inte att det går att få fram genom att till exempel utgå från kroppsvikt. Det som framför allt avgör tyngden är graden av sömnproblem och det allmänna hälsotillståndet.

Det bästa sättet att ta reda på vad som passar just dig är att prova sig fram.

Novistas mjuka tyngdtäcke Luna finns i två varianter. Standardvarianten Luna är normaltjockt, och Luna Cool är en tunnare variant för dig som vill ha ett svalt tyngdtäcke. Tyngdtäckena finns i vikterna 4 kg, 6 kg, 8 kg, 10 kg, eller 12 kg.

Så här går du tillväga för att testa

 

Köp ett tyngdtäcke

  1. Gör Viktbarometern för att få en rekommendation på vilken vikt du ska välja.
  2. Gå till webbutiken, välj vikt på tyngdtäcket.
  3. Fortsätt till kassan och betala via Klarna eller Swish.

När du får hem ditt tyngdtäcke

  1. Testa tyngdtäcket och följ instruktionerna för invänjningsperioden.
  2. När du provat tyngdtäcket hemma i 14 dagar kan du kontakta oss för en konsultation (om du inte hört av dig inom 30 dagar från det att du fått hem ditt täcke kan du inte längre byta vikt).
  3. En av våra Arbetsterapeuter ger dig råd kring val av vikt. En konsulation tar normalt cirka 10-15 minuter.
  4. Du bestämmer sedan själv om du vill byta ditt tyngdtäcke samt vilken vikt du vill ha eller om du vill fortsätta med det du har.
  5. Sov gott!

Du når våra arbetsterapeuter på 0431- 491310 eller via mail info@novista.se

Hör av dig till oss om du har frågor eller funderingar kring ditt täcke när som helst. Även efter 30 dagar.

Tips!

Genom att föra sömndagbok kan du se förändringar i ditt sömnmönster vilket kommer vara till stor hjälp när du ska hitta rätt vikt på tyngdtäcket. När du sover med ditt tyngdtäcke första veckorna rekommenderar vi att du för sömndagbok under hela perioden. Ta för vana att på morgonen när du vaknar anteckna hur snabbt du somnade, om/hur ofta du vaknade under natten och hur många timmar du låg i sängen.

Vi har kunskap

Eftersom vi har arbetat med tyngdtäcken länge har vi också mycket kunskap att dela med oss av.

Till exempel menar vi att man inte kan utgå från sin kroppsvikt när man väljer vikt på sitt tyngdtäcke. Det finns många andra faktorer som är mycket viktigare, så som graden av sömnproblem.

Hög kvalité

Eftersom vi har utvecklat alla våra tyngdtäcken själva, kan vi gå i god för en mycket hög kvalité och en oslagbar funktion. Alla täcken tillverkas i Portugal vars textilindustri är en av de bästa i världen med en mycket hög tillverkningsstandard.

En innovation från Sverige

Vi har utvecklat våra tyngdtäcken själva i Skummeslövsstrand, i Halland. Vår innovativa konstruktion och det unika viktelementet i våra täcken bygger på djup kunskap och mer än 40 års erfarenhet inom hjälpmedelsbranschen.

Våra tyngdtäcken är unika

Våra innovativa tyngdtäcken är de enda i sitt slag. De består av långa fibertrådar som är mjuka, följsamma och gör täcket omslutande. Täcket är delbart för att vara lättare att tvätta i en vanlig tvättmaskin.

Se våra produkter i webbutiken.

Forskning på våra tyngdtäcken

Forskare från Högskolan i Halmstad genomför nu den första kliniska studien på tyngdtäcken där vi är delaktiga. 

Studien ämnar att besvara frågor om vilka effekter tyngdtäcken har på människans sömn och hälsa samt om användningen av tyngdtäcken har hälsoekonomiska vinster. 

Om du vill veta mer om forskningen på våra tyngdtäcken kan du läsa mer om studien på Högskolan i Halmstads hemsida.

TYNGDTÄCKE FÖR PRIVATPERSONER

TYNGDVÄST

ÖVRIGT