TYNGDTÄCKE

TYNGDTÄCKE

TYNGDTÄCKE – HJÄLPMEDEL FÖR BÄTTRE SÖMN OCH EN FUNGERANDE VARDAG

Det finns väldigt många tyngdtäcken på marknaden, av varierande kvalitet. Novista arbetar professionellt med utgångspunkt från klinisk erfarenhet från vården och forskningsstudier. Novistas arbetsterapeuter har alla arbetat kliniskt med tyngdtäcken i vården och har stor kunskap om sömnsvårigheter, kognitiva hjälpmedel och vikten av balans i vardagen.

Våra patenterade tyngdtäcken klassas som medicintekniska produkter och ett tyngdtäcke blir för många en viktig del i en fungerande vardag.

Vi har fyra olika tyngdtäcken, varav tre är Fibertäcken – Luna, Futura och Nova, där vikten utgörs av långa fibertrådar. Samt ett Kultäcke som heter Safir, där vikten utgörs av massiva glaskulor. De olika tyngdtäckena finns i olika viktklasser.

Tyngdtäcke Luna Patenterat

PATENTERADE TYNGDTÄCKEN

Novistas patenterade tyngdtäcken Futura™ och Nova™ är CE-märkta, klassas som medicintekniska produkter, används vid en rad olika diagnoser och förskrivs som hjälpmedel genom arbetsterapeuter.

 
Tyngdtäcke Safir Patenterat

KULTÄCKET SAFIR

Kultäcket®Safir är ett tyngdtäcke som ger kroppen en taktil och proprioceptivt stimuli över hela kroppen. Vikten i Kultäcket® Safir utgörs av specialtillverkade, massiva, glaskulor med 25 mm i diameter. Glaskulorna är fastsydda på insidan av täcket och ger ett punktvis tryck som aktivt bidrar till en ökad kroppsuppfattning.

TYNGDTÄCKE FÖR PRIVATPERSONER

TYNGDVÄST

ÖVRIGT

PRODUKTFAKTA

FAQ