Våra arbetsterapeuter råder och utbildar

Kunskapsföretaget Novista of Sweden AB är ett svenskt hjälpmedelsföretag med lång erfarenhet i branschen. Våra arbetsterapeuter Emma och Johanna arbetar med utprovningar och utbildar förskrivare som är verksamma inom upphandlade regioner och kommuner. Psykisk ohälsa kommer i många former och kunskapen hos förskrivare och deras team är viktig för slutanvändarens säkerhet och möjlighet till bästa tänkbara lindring av sina symptom. Kognitiva hjälpmedel vid psykisk ohälsa kan delvis eller helt ersätta medicineringen och bidrar till förhöjd livskvalitet hos användaren.

Johanna Hillgren

Arbetsterapeut
Norra Sverige och Stockholmsregionen

Jag heter Johanna Hillgren och är arbetsterapeut med erfarenhet främst från habilitering och äldrevården. Jag har också erfarenhet av kognition och sömnproblematik.

 

Emma Ståhl

Stressterapeut / Arbetsterapeut
Ansvarig för Södra Sverige och Västra Götaland

Jag heter Emma Ståhl och är arbetsterapeut och stressterapeut med lång och gedigen erfarenhet inom medicintekniska hjälpmedel. Jag är specialiserad inom kognition, sömn och stresshantering.

 

 

Boka visning och utbildning

Förskrivare i Stockholm eller norra Sverige.
Boka visning eller utbildning med Johanna -fyll i formuläret.

6 + 9 =

Förskrivare i Västra Götaland och södra Sverige.
Boka visning eller utbildning med Emma -fyll i formuläret.

11 + 13 =

EFTER ATT OLIVER BÖRJADE ANVÄNDA TYNGDVÄSTEN FICK HAN EN LUGNARE TILLVARO, BÅDE I SKOLAN OCH HEMMA

”Innan behövde jag ligga och krama min son i två timmar för att han skulle somna, nu somnar han själv med Fibertäcket.” Mamma till en sexåring

Har du ett barn eller ungdom med oro, stress eller sömnproblem hemma? Du är inte ensam, men det finns hjälp att få.

SVEN HAR REUMATISM. SÅ HÄR VÄLJER ARBETSTERAPAUTEN RÄTT TYNDTÄCKE

Det är viktigt att ha tillräcklig kunskap när man skriver ut tyngdtäcken så våra arbetsterapeuter utbildar förskrivare i hela landet. Har man värk rekommenderar vi exempelvis de mjuka lite lättare täckena. Värme är bra för en reumatiker så därför rekommenderar vi ett 6 kg Futura som är varmare än Nova.

MODERN FORSKNING VISAR ATT MEDICINERING KAN MINSKAS HOS PERSONER SOM FÖRSKRIVS TYNGDPRODUKTER

Vi är av den uppfattningen att vården bör vara restriktiv med medicinering till framförallt barn och ungdomar men även vuxna. Våra tyngdprodukter gör så att mängden medicin kan reduceras och i vissa fall tas bort helt. Det är värt att prova.