FIBERTÄCKET

Mjuka fibertäcken

Sömn är ett av våra mest basala behov. Fungerar inte sömnen, fungerar inte mycket annat i livet heller. Sömnbrist är ett samhällsproblem som på senare år fått stor uppmärksamhet och vissa personer upplever att de sover bättre med tyngdtäcken. Novistas ambition är att våra mjuka, tunga fibertäcken ska kunna ersätta medicinering, framförallt bland unga individer.

Våra tyngdtäcken klassas som medicinska hjälpmedel och används av personer med varierande diagnoser och problematik. Ett tyngdtäcke blir för många en viktig del i en fungerande vardag.

Fibertäckena Futura och Nova

Båda våra fibertäcken är unika då de både är tunga och mjuka. Fibertäcket Futura är ett tyngdtäcke och ett sinnesstimulerande, kognitivt hjälpmedel. Tyngden kommer från mjuka, längsgående polyesterfibrer som gör det följsamt samtidigt som det ger en omslutande känsla av trygghet och lugn.

Fibertäcket Novas konstruktion är framtagen med tanke på personer som vill ha ett tungt men svalt täcke. Nova har ingen vaddering av polyesterfill, i övrigt är det samma utförande som Futura. När du köper ett Fibertäcke från oss vet vi att du kommer att vilja ta med dig det när du reser eller övernattar borta. Därför medföljer en stark specialsydd bärväska för transport.

Material och modeller

Våra tyngdtäcken är tillverkade av flamskyddat Trevira CS-tyg. De är CE-märkta medicintekniska klass 1-hjälpmedel och uppfyller gällande krav i lagen (1993:584) om medicintekniska produkter och Läkemedelsverkets föreskrifter, LVFS 2003:11. Våra produkter tillverkas i Europa.

 

Garanti

Novista lämnar givetvis garanti för tillverkningsfel/skador på alla våra produkter. Garantin omfattar ej omild behandling. Garantin för Novistas Fibertäcken gäller i 2 år eller 20 tvättar, beroende på vad som infaller först. För Novistas tillbehör gäller 1 års garanti. För att garantin skall gälla måste alla skötselråd för produkten ha följts. 

Ladda ner skötselråd och andra dokument nedan.

Köp som privatperson

Besök vår e-butik www.lunaofsweden.se

Luna

Tillbehör till Fibertäcket

Till våra tyngdtäcken finns det speciellt framtagna hygienöverdrag, påslakan och rullväskor. Se hela sortimentet här.

Vanliga frågor inför valet av täcke

Våra tyngdtäcken är klassade som medicinska och kognitiva hjälpmedel och behöver provas ut på individnivå. Kontakta din vårdcentral för att undersöka möjligheten att få ett tyngdtäcke förskrivet. Läs också de vanligaste frågorna som brukar dyka upp inför valet av täcke. Klicka här.

Dokument

Vill du veta mer om fibertäcken?

Vilket täcke ska jag välja? Hur sköter man det? Är det farligt med tyngdtäcke på små barn? Läs svaren på vanliga frågor vi får från er som är användare.

Fibertyngdväst

Novista säljer fibertyngdvästen som kan bäras dagtid. Den är omslutande och minskar oro och höjer koncentrationsförmågan hos sin bärare. Fibertyngdvästen finns för både barn och vuxna.

KULTÄCKET

Novista säljer också kultäcket Safir, där tyngden utgörs av 25 mm specialtillverkade glaskulor. Kulornas punktvisa tryck bidrar aktivt till en ökad kroppsuppfattning.

Vad våra kunder och förskrivare säger

”Innan hon fick Fibertäcket var hon uppe varje natt och vandrade med mycket oro. Från första natten med Nova har hon sovit hela nätter.”
Aida

Personal på demensboende

”Jag var extremt skeptisk innan jag provade tyngdtäcke men så fort jag fick det på mig så var det som att jag inte kunde hålla mig vaken.”
Daniel 35 år

Butikschef

Agda är 83 år och späd i sin kroppsbyggnad. Hon har osteoporos och äter mediciner som gör att hon blir väldigt varm och svettas på natten. Här rekommenderar vi ett 4 kg Nova.
Agda 83 år