Aktuella föreläsningar

2022

Föreläsning 1: utbildning och diskussion om tyngdtäcke och fibertyngdväst

Vill du veta mer om Novistas tyngdprodukter? Under 60 minuter går våra arbetsterapeuter igenom Novistas produkter och hur de kan användas.

Vi kommer att börja med en genomgång av vårt fibertyngdtäcke, kultäcke och fibertyngdväst samt vad är bra att tänkta på vid implementering och användning av våra produkter.

Det kommer att finnas tid för en frågestund/diskussion. Här har du möjlighet att ta upp funderingar, klurigheter eller annat du undrar om våra produkter, implementering och användning.

Inspirationsföreläsningen riktar sig till dig som är förskrivare. Föreläsningen är kostnadsfri och sker digitalt.

Efter varje utbildningstillfälle har du som deltagare chansen att vinna ett tyngdtäcke från Novista!

Datum

16 feb kl. 11.00-12.00

3 maj kl. 15.00-16.00

Passar inte tiderna? Kontakta oss på info@novista.se så hittar vi en tid som passar för dig och dina kollegor.

Föreläsning 2: så fungerar tyngdväst i skolan

Vill du veta mer om fibertyngdvästen och kognitivt stöd samt hur detta kan bidra med ökad arbetsro i skolan? Fibertyngdvästen är ett kognitivt hjälpmedel där forskning visar att barn klarar skolarbetet bättre vid användning av en tyngdväst. Västen kan hjälpa elever att lättare koncentrera sig, känna sig lugna och trygga.

Känner du att du vill öka din kunskap om kognitivt stöd i skolan? Kognitivt stöd handlar om att få en så fungerande vardag som möjligt utifrån de förutsättningar som finns.

Under 30 minuter går våra arbetsterapeuter igenom grunderna i vad kognition är och hur kognitivt stöd kan vara verksamt i skolan.

Inspirationsföreläsningen riktar sig till dig som jobbar i skolans värld. Föreläsningen är kostnadsfri och sker digitalt.

Datum

15 feb kl. 11.30-12.00

7 april kl. 15.00-15.30

Passar inte tiderna? Kontakta oss på info@novista.se så hittar vi en tid som passar för dig och dina kollegor.

En svensk innovation.

Den innovativa konstruktionen och det unika viktelementet i våra tyngdprodukter bygger på kunskap förvärvad över mer än 40 år inom hjälpmedelsbranschen.