Artiklar

28-03-2022

Elitlöparen David Nilsson: min träningsvecka

Här beskriver Novista-ambassadören, tillika en av Sveriges bästa långdistanslöpare, David Nilsson en vanlig träningsvecka i sitt liv.

08-03-2022

Tyngdtäcke för barn

Tyngdtäcke för barn kan göra underverk för både barnet och föräldrarna. Men det finns vissa saker som är viktiga att tänka på. Läs mer här.

06-03-2022

Elitfriidrottaren Sandra Knezevic: Så bidrar tyngdtäcket till min prestation

Sömn är så mycket mer än att bara sova. Den påverkar allt från hälsa och humör till hur väl du presterar i olika sammanhang. Men sömnkvaliteten kan också vara avgörande för vinst eller förlust. I alla fall för en elitidrottare med extremt små marginaler. Vi har pratat sömn, tyngdtäcken och återhämtning med Sandra Knezevic, elitfriidrottare och ambassadör för Novista.

03-03-2022

Tyngdtäcke från Novista utsett till bästa premiumval - igen!

Tyngdtäcket Luna Cool utses återigen till BÄSTA PREMIUMVAL i ett test av Pricerunner, tätt följt av tyngdtäcket Luna på samma poäng

02-03-2022

Thaiboxaren Emma: ”Tyngdtäcket hjälper mig att komma ner i varv”

När kroppen är trött men hjärnan går på högvarv kan sömnen bli lidande. Det vet Emma Stonegård Abrahamsson, thaiboxare på elitnivå, som har en ADHD-diagnos och brottas med ångest och motorisk oro. För henne hjälper det att sova med Novistas tyngdtäcke – här delar hon med sig av sina erfarenheter.

25-02-2022

Tyngdväst i skolan visar positiva resultat

Ökat fokus och förhöjd koncentrationsförmåga – användandet av tyngdväst i skolan kan göra stor skillnad för arbetsmiljön, elevernas mående och i slutändan skolresultaten. Det berättar Novistas arbetsterapeut och produktspecialist Johanna Hillgren.

14-02-2022

Experten förklarar: Så fungerar fibertyngdvästen

Tyngdtäcken känner nog många till – men vad är en tyngdväst? Och vem har nytta av en sådan? Johanna Hillgren, arbetsterapeut och produktspecialist på Novista, berättar om tyngdvästens fördelar och funktion.

11-02-2022

”Jag tar med tyngtäcket på alla resor med landslaget”

Med mastodontpass på upp till tre timmar i skidspåret varvat med tuffa intervallträningar är återhämtningen viktigare än någonsin. För att optimera sin sömn använder skidproffset och Novista-ambassadören Moa Hansson tyngdtäcke – och kan inte tänka sig att gå tillbaka till vanligt täcke igen.

01-02-2022

Tyngdtäcke och graviditet

Det är mycket vanligt att du blir trött när du är gravid. För dig som är gravid kan ett tyngdtäcke bli en naturlig väg till bättre sömn.

28-01-2022

Experten förklarar: Så fungerar ett tyngdtäcke

Tyngdtäcken kan ha goda effekter på sömnkvaliteten med allt från snabbare insomning till effektivare djupsömn. Men hur funkar det egentligen – och hur viktigt är det att välja rätt tyngd? Jessica Odefjärd Magnusson, arbetsterapeut och produktspecialist på Novista, förklarar hur tyngdtäcken påverkar kroppen och våra sinnen.

24-01-2022

Tvätta tyngdtäcke

För att hålla hygienen och bäddmiljön på topp rekommenderar vi att du ska tvätta ditt tyngdtäcke minst en gång om året.

18-01-2022

Novista blir samarbetspartner till Riksidrottsförbundet

Novista och Riksidrottsförbundet ska samverka inom området elitidrott med ambitionen att optimera sömn och återhämtning för svenska elitidrottare. Novista blir därmed exklusiv leverantör av tyngdtäcken och sömnkunskap till alla svenska landslagsaktiva idrottare.

Sida 1 av 2

En innovation från Båstad.

Den innovativa konstruktionen och det unika viktelementet i våra tyngdprodukter bygger på kunskap förvärvad över mer än 40 år inom hjälpmedelsbranschen.