Artiklar

18-01-2023

Tyngdvästen skapar trygghet i skolan

Pedagoger som har lånat västen till sin klass upplever att den har en positiv effekt hos dem som har svårt att komma ner i varv och skänker trygghet till elever som har problem ångest, oro eller stress.

24-10-2022

Tyngdväst skapar lugn och trygghet på förskola i Båstad

Ökad trygghet och lugn – användandet av fibertyngdväst i förskolan kan göra stor skillnad i barnens mående och i slutändan för hela gruppen. Det berättar Jenny Svensson, pedagog på förskolan Skogsgläntan i Förslöv utanför Båstad.

10-10-2022

Tyngdtäcke för barn i ny forskning: Föräldrar upplever att tyngdtäcke ger bättre sömn och minskad ångest hos barn

En studie från Högskolan i Halmstad visar att föräldrar till barn som använde Fibertyngdtäcken upplevde att barnen förbättrade sin sömn. Föräldrarna beskrev att barnen somnade snabbare, vaknade färre gånger på nätterna och utvecklade bättre sovrutiner. Föräldrarna upplevde också att det övergripande välbefinnandet bland barnen förbättrades, med ökad avslappning, minskad oro och ökad livsglädje

31-08-2022

Tyngdväst – en investering som ger vinst för både elever och lärare

Ett 30-tal skolor runt om i Sverige har testat Fibertyngdvästen från Novista, och man har sett god effekt på koncentrationsförmåga och fokus bland elever. Man har även sett positiv utveckling på den allmänna klassrumsmiljön på flera håll.

31-08-2022

Läraren Nina: Så använder vi Fibertyngdvästen i min klass

Nina är lärare på Borns Friskola och har 21 barn i årskurs 1 och 2 i sin klass. Hon har använt Fibertyngdvästen från Novista sedan december 2021. – Jag tänkte först att det bara var några elever som skulle behöva västen. Men nu använder ungefär hälften den. Vissa lite då och då, andra oftare.

13-06-2022

Tyngdtäcken inom äldrevården - det här är viktigt att tänka på

När man köper ett tyngdtäcke till en person på vårdboende, sjukhem eller liknande verksamhet finns det några saker som är viktiga att ta hänsyn till. Både ur ett praktiskt och säkerhetsmässigt perspektiv.

28-03-2022

Elitlöparen David Nilsson: min träningsvecka

Här beskriver David Nilsson, en av Sveriges bästa långdistanslöpare, en vanlig träningsvecka i sitt liv.

08-03-2022

Tyngdtäcke för barn

Tyngdtäcke för barn kan göra underverk för både barnet och föräldrarna. Men det finns vissa saker som är viktiga att tänka på. Läs mer här.

03-03-2022

Tyngdtäcke från Novista utsett till bästa premiumval - igen!

Tyngdtäcket Luna Cool utses återigen till BÄSTA PREMIUMVAL i ett test av Pricerunner, tätt följt av tyngdtäcket Luna på samma poäng

02-03-2022

Thaiboxaren Emma: ”Tyngdtäcket hjälper mig att komma ner i varv”

När kroppen är trött men hjärnan går på högvarv kan sömnen bli lidande. Det vet Emma Stonegård Abrahamsson, thaiboxare på elitnivå, som har en ADHD-diagnos och brottas med ångest och motorisk oro. För henne hjälper det att sova med Novistas tyngdtäcke – här delar hon med sig av sina erfarenheter.

25-02-2022

Tyngdväst i skolan visar positiva resultat

Ökat fokus och förhöjd koncentrationsförmåga – användandet av tyngdväst i skolan kan göra stor skillnad för arbetsmiljön, elevernas mående och i slutändan skolresultaten. Det berättar Novistas arbetsterapeut och produktspecialist Johanna Hillgren.

14-02-2022

Experten förklarar: Så fungerar fibertyngdvästen

Tyngdtäcken känner nog många till – men vad är en tyngdväst? Och vem har nytta av en sådan? Johanna Hillgren, arbetsterapeut och produktspecialist på Novista, berättar om tyngdvästens fördelar och funktion.

Sida 1 av 2

En innovation från Båstad.

Den innovativa konstruktionen och det unika viktelementet i våra tyngdprodukter bygger på kunskap förvärvad över mer än 40 år inom hjälpmedelsbranschen.