Om företaget

Vi utvecklar medicintekniska produkter som lindrar sömn-, stress- och orosproblem.

Kvalitet sedan 2013

Novista of Sweden är ett av Sveriges ledande hjälpmedelsföretag inom tyngdprodukter. Företaget grundades i Båstad 2013 och sedan dess har vi forskat, utvecklat och tillverkat medicintekniska produkter av kvalitet för att skapa en tryggare, lugnare och enklare vardag åt behövande och deras vårdgivare.

Fokus ligger på sinnesstimulerande, kognitiva hjälpmedel av kvalitet och i produktportföljen finns tyngdtäcken och tyngdvästar i olika utföranden och varianter.

Företaget grundades av Sven-Inge Kjell som verkade över 40 år i hjälpmedelsbranschen och är fader till en lång rad produkter som underlättar och förbättrar vardagen för människor.

Ledorden kunskap, trygghet och kvalité har sedan starten varit kärnan i verksamheten. Med det i åtanke arbetar vi varje dag för att hitta nya lösningar, innovationer och utveckla produkter som ska förhöja livskvaliteten för alla människor.

Vi lever väl upp till de höga krav som ställs inom dagens medicintekniska bransch och vi står stolta bakom alla våra produkter gällande såväl god design och kvalitet som etik och miljö. Våra användare kan alltid känna sig trygga med våra produkter.

Historien bakom mjuka tunga täcken

När Sven-Inge först kom i kontakt med tyngdtäcken bestod marknaden endast av täcken med hårda viktelement, vilket han inte alls kunde förlika sig med. Sängar, täcken och kuddar är mjuka och han motsatte sig premissen om att ett tungt täcke måste vara hårt.

Han hittade ett viktelement som är mjukt och följsamt och resultatet blev Fibertäcket – ett tungt täcke i bra kvalitet med mjuka viktelement.

Idag har Novista breddat sitt sortiment och erbjuder täcken både med mjuka och hårda viktelement i olika vikter med i samma höga kvalitet.

Vi har även en tyngdväst, Fibertyngdvästen, i både barn- och vuxenstorlekar samt andra produkter som verkar rogivande för brukaren. Konstruktionen för våra mjuka tyngdtäcken är patenterad.

Vår filosofi – kunskap, kvalitet och trygghet

Novistas värdeord är kunskap, kvalitet och trygghet. Vi vill vara kundens förstahandsval och det ställer stor krav på oss att leva upp och helst överträffa kundens förväntningar.

För att lyckas med detta är ärlighet, respekt och framåtanda nycklar i vår verksamhet. För oss är framåtanda även att tänka klimatsmart genom hela vår affärskedja, från material, tillverkning, transporter till återvinning.

Novista för alla

Idag är Novista ett företag som strävar efter att bidra med bättre sömn och förbättrad livskvalitet för alla människor. Från personer med särskilda behov eller sjukdomstillstånd som gör att de behöver våra produkter för att klara sin vardag, till elitidrottare som använder våra produkter för att optimera sin sömn och återhämtning i syfte att maximera sin fysiska och mentala prestanda.

Innovationskraft & yrkesskicklighet

En svensk innovation

Novistas tyngdtäcken, tyngdvästar och tillbehör är utvecklade av oss i Båstad. Vår patenterade konstruktion där viktelementet består av mjuka, följsamma fibertrådar är resultatet av många års forskning och innovation med ambitionen att ta fram produkter som håller högsta kvalitet i allt från komfort till materialval.

I praktiken betyder det att vi har ryckt i sömmar, dragit i dragkedjor, tvättat, torktumlat, ändrat och förbättrat produkterna otaliga gånger innan de kommer ut på marknaden.

Det har vi gjort för att du ska kunna vara helt trygg med att ett tyngdtäcke eller en tyngdväst från Novista är en hållbar investering, där material och detaljer valts med största möjliga omsorg om både form och funktion.

Tradition och hantverksskicklighet

I trakterna norr om Porto i Portugal finns en av världens mest framstående textiltillverkning. Här tillverkar vi alla våra produkter med hjälp av kunskap och skicklighet som byggts upp över århundraden inom traktens textilindustri.

Portugals textilhistoria sträcker sig ända tillbaka till mitten av 1500-talet och tillhör en av Europas äldsta. Bevarandet av tradition, gediget hantverk och yrkesstolthet samt nyfikenhet inför nya innovationer gör att vi kan hålla hög kvalitet i vår tillverkning – där delar av momenten är handgjorda.

Vi har en stark relation med våra fabrikörer och kan kontrollera att produktionen håller den kvalitets- och miljömässiga samt arbetsrättsliga standard vi värnar om.

Hög kvalité

Nästa gång du kryper ner under ett tyngdtäcke eller tar på dig en tyngdväst från Novista kan du alltså försäkra dig om att de tillverkats enligt genuin hantverkstradition och att det lever upp till våra, och dina, högra krav på funktion och kvalitet.

Hållbarhet

Som företag vill vi ta ansvar för de produkter vi producerar. Våra produkter är av hög kvalitet och har en lång livscykel. Vi följer inte trender utan satsar på tidlösa snitt och former som ska hålla över tid.

Vi producerar bara så många produkter som vi behöver och vi strävar efter att varje Novista-produkt ska användas maximalt under sin livslängd. Vår produktion är i EU och logistikkedja är effektiv för att vårt avtryck ska vara så litet som möjligt.

När man producerar saker, så tycker vi att vårt ansvar inte upphör bara för att en produkt byter ägare. Eftersom vi har producerat den är det vårt ansvar att sluta cirkeln, och se till att den produkten återvinns. Därför har Novista, via vår parter TextilRecycling i Sverige AB, beslutat att återvinna och återbruka så mycket som möjligt av våra produkter.

Läs mer.

Ladda ner vår Kvalitetspolicy

Ladda ner vår Miljöpolicy

En svensk innovation.

Den innovativa konstruktionen och det unika viktelementet i våra tyngdprodukter bygger på kunskap förvärvad över mer än 40 år inom hjälpmedelsbranschen.