Om våra tyngdtäcken.

Varför vi gör tyngdtäcken.

Många tycker att tyngdtäcken är tråkigt och att det är ”gjort”. Vi tycker tvärtom! Vi har bara börjat skrapa på ytan för vad tyngdtäcket kan göra och vilken funktion det kan fylla.

Vi får dagligen höra, både från vårdgivare och användare, vilken stor nytta våra produkter gör. Det gör oss glada och ger oss energi att fortsätta vårt arbete med att utbilda, informera och tillgängliggöra våra produkter samt vår kunskap. Därför ligger Novista i absoluta framkant av forskning, utveckling och innovation inom tyngdtäcken. Vi är övertygade om det förbättrar livskvaliteten hos människor.

Vad är det som är speciellt med Novistas tyngdtäcken?

Det unika med våra tyngdtäcken är att vi använder oss av ett mjukt textilfiber som viktelement.

Fibret är en tunn tråd som har mycket hög densitet vilket ger hög vikt i förhållande till volym. Varje tyngdtäcke består av 100 000-tals fibertrådar som är sammanflätade med varandra och placerade i en speciell konstruktion inuti täcket för att skapa ett optimalt viktelement.

Några fördelarna med våra tyngdtäcken

Textilfibret gör att våra tyngdtäcken är de enda i hela världen som går att tvätta och torktumla. Det gör att våra tyngdtäcken är fullständigt ljudlösa, att dom följer kroppens konturer och skapar en omfamnande känsla som inget annat täcke. Dessutom är dom 100 % mjuka.

Inget annat tyngdtäcke har samma innovativa lösning som vi – för den har vi patent på!

Det enda tyngdtäcket som går att tvätta och torktumla hemma

Alla våra tyngdtäcken är delbara för att smidigt kunna tvättas i en vanlig tvättmaskin – en smart lösning på ett annars ganska stort problem eftersom de flesta hushållsmaskinerna bara klarar 8 kg.

Tack vare det unika viktelementet och den patenterade konstruktionen, tillsammans med god produktkvalitet, går det även att torktumla alla våra mjuka tyngdtäcken.

Det är det enda tyngdtäcket i hela världen som klarar både tvättmaskin och torktumlare.

Utvecklat av experter i Sverige

Föredrar du ett tyngdtäcke som är utvecklat av ett företag som prioriterar produktkvalitet och hållbarhet framför låga produktionskostnader och hög marginal? Novistas tyngdtäcken och tyngdvästar är utvecklade av oss i Båstad. Vår patenterade konstruktion är resultatet av många års forskning och innovation med ambitionen att ta fram produkter som håller högsta kvalitet i allt från komfort till materialval.

I praktiken betyder det att vi har ryckt i sömmar, dragit i dragkedjor, tvättat, torktumlat, ändrat och förbättrat produkterna otaliga gånger innan de kommer ut på marknaden. Det har vi gjort för att du ska kunna vara helt trygg med att ett tyngdtäcke eller en tyngdväst från Novista är en hållbar investering, där material och detaljer valts med största möjliga omsorg om både form och funktion.

Hållbarhet & återvinning

Som företag vill vi ta ansvar för de produkter vi producerar. Våra produkter är av hög kvalitet och har en lång livscykel. Vi följer inte trender utan satsar på tidlösa snitt och former som ska hålla över tid.

Vi producerar bara så många produkter som vi behöver och vi strävar efter att varje Novista-produkt ska användas maximalt under sin livslängd. Vår produktion är i EU och logistikkedja är effektiv för att vårt avtryck ska vara så litet som möjligt.

Via en partner återbrukar och återvinner vi så mycket som möjligt av våra produkter. En del produkter rekonditioneras och skänks bort. Produkter som inte kan återbrukas återvinns och blir sjukhusmaterial.

Läs mer.

Tillverkat under schyssta förhållanden

I trakterna norr om Porto i Portugal finns en av världens mest framstående textiltillverkning. Här tillverkar vi alla våra produkter med hjälp av kunskap och skicklighet som byggts upp över århundraden inom traktens textilindustri.

Portugals textilhistoria sträcker sig ända tillbaka till mitten av 1500-talet och tillhör en av Europas äldsta. Bevarandet av tradition, gediget hantverk och yrkesstolthet samt nyfikenhet inför nya innovationer gör att vi kan hålla hög kvalitet i vår tillverkning – där delar av momenten är handgjorda.

Vi har en stark relation med våra fabrikörer och kan kontrollera att produktionen håller den kvalitets- och miljömässiga samt arbetsrättsliga standard vi värnar om.

 

Vanliga frågor om våra produkter

Våra tyngdtäcken

Produktöversikt


Material

Ladda ner bruksanvisningar, utvärderingsformulär och annat material.


 

En innovation från Båstad.

Den innovativa konstruktionen och det unika viktelementet i våra tyngdprodukter bygger på kunskap förvärvad över mer än 40 år inom hjälpmedelsbranschen.

Swish Klarna Visa Mastercard PayPal Apple Pay Google Pay