Om våra tyngdtäcken

Tyngdtäcke

Det speciella med våra mjuka tyngdtäcken är de inte innehåller några hårda material för att skapa tyngd. Tyngden i våra täcken kommer från långa fibertrådar som är mycket tunga i förhållande till sin volym. Fördelarna med vårt mjuka viktelement är många. Det betyder till exempel att innehållet alltid ligger stilla inuti täcket och att det är helt tyst när du rör på det. Men det finns fler fördelar. Eftersom vi inte använder oss av till exempel kedjor eller sand, behöver vi inte ha någon extra vaddering för att göra det mjukt. Det betyder att vi kan göra våra tyngdtäcken väldigt tunna och svala. Perfekt för dig som är lite varmare av dig! De är dessutom tillverkade under schyssta förhållanden strax norr om Porto, i hjärtat av Portugals framstående textilindustri.

Tvätta och torktumla hemma

Alla våra tyngdtäcken är delbara för att smidigt kunna tvättas i en vanlig tvättmaskin – en smart lösning på ett annars ganska stort problem. Tack vare det unika viktelementet går det även att torktumla alla våra mjuka tyngdtäcken.

En svensk innovation

Novistas tyngdtäcken och tyngdvästar är utvecklade av oss i halländska Skummeslövsstrand. Vår patenterade konstruktion där viktelementet består av mjuka, följsamma fibertrådar är resultatet av många års forskning och innovation med ambitionen att ta fram produkter som håller högsta kvalitet i allt från komfort till materialval.

I praktiken betyder det att vi har ryckt i sömmar, dragit i dragkedjor, tvättat, torktumlat, ändrat och förbättrat produkterna otaliga gånger innan de kommer ut på marknaden. Det har vi gjort för att du ska kunna vara helt trygg med att ett tyngdtäcke eller en tyngdväst från Novista är en hållbar investering, där material och detaljer valts med största möjliga omsorg om både form och funktion.

Tradition och hantverksskicklighet

I trakterna norr om Porto i Portugal finns en av världens mest framstående textiltillverkning. Här tillverkar vi alla våra produkter med hjälp av kunskap och skicklighet som byggts upp över århundraden inom traktens textilindustri.

Portugals textilhistoria sträcker sig ända tillbaka till mitten av 1500-talet och tillhör en av Europas äldsta. Bevarandet av tradition, gediget hantverk och yrkesstolthet samt nyfikenhet inför nya innovationer gör att vi kan hålla hög kvalitet i vår tillverkning – där delar av momenten är handgjorda.

Vi har en stark relation med våra fabrikörer och kan kontrollera att produktionen håller den kvalitets- och miljömässiga samt arbetsrättsliga standard vi värnar om.

Läs mer om våra täcken:

En svensk innovation.

Den innovativa konstruktionen och det unika viktelementet i våra tyngdprodukter bygger på kunskap förvärvad över mer än 40 år inom hjälpmedelsbranschen.