Novista Hjälpmedelsfond

Fonden är skapad till minne av Novistas grundare Sven-Inge Kjell och hans verk. Han brann för att hjälpa människor och ägnade stor del av sitt liv till att utveckla hjälpmedel och smarta uppfinningar som skulle förbättra livskvaliteten för dem som behövde det som mest.

Om fonden

En del av omsättningen från försäljningen till privatpersoner och företag avsätts till en särskild fond skapad till minne efter Novistas bortgångne grundare Sven-Inge Kjell. Sven-Inge arbetade i mer än 40 år med att utveckla produkter inom hjälpmedelsbranschen för att bidra till förbättrad livskvalité hos personer med särskilda behov.

Tyngdtäcket är för många ett nödvändigt hjälpmedel för att klara vardagen. Det är också en stor investering. På många platser i landet går det inte längre att få ett tyngdtäcke förskrivet som hjälpmedel via vården. Det innebär det att många personer med diagnoser så som ADHD, Autism eller andra typer av behov, inte kan få det stöd de behöver. Helt enkelt för att de inte har råd.

Vi har skapat denna fond till minne av företagets grundare Sven-Inge Kjell, så att vi kan hjälpa några personer genom att skänka ett tyngdtäcke.

 

Novista

Klicka här för att ansöka

Sven-Inge brann för att hjälpa människor. Han ägnade stor del av sitt liv till att utveckla hjälpmedel och smarta uppfinningar som skulle förbättra livskvalitén för dem som behövde det som mest. Fonden är ett sätt att hylla Sven-Inges arbete och samtidigt hjälpa några personer som behöver det.

– Britt Kjell, änka och styrelseordf. Novista hjälpmedelsfond

En innovation från Båstad.

Den innovativa konstruktionen och det unika viktelementet i våra tyngdprodukter bygger på kunskap förvärvad över mer än 40 år inom hjälpmedelsbranschen.

Swish Klarna Visa Mastercard PayPal Apple Pay Google Pay