Novista för vård och omsorg.

CE-märkta medicintekniska klass 1-produkter

Vi erbjuder utbildning & rådgivning

Arbetsterapeuter med klinisk erfarenhet

Vill du ha produktgenomgång?

Kontakta oss för att boka en produktgenomgång där vi berättar om våra produkter och hur de kan användas i er verksamhet. Genomgången sker på plats hos er, alternativt via webben. Kontakta oss här för att boka.

Novista

Utforska vår

Tyngdväst

Novista

Utforska våra

Förskrivningsbara tyngdtäcken

Aktuella föreläsningar & utbildningar för dig som jobbar inom vård och omsorg.

Förskrivningsbara tyngdtäcken

Sömn är ett av våra mest basala behov. Fungerar inte sömnen, fungerar inte mycket annat i livet heller. Sömnbrist är ett samhällsproblem som på senare år fått stor uppmärksamhet och vissa personer upplever att de sover bättre med tyngdtäcken. Novistas ambition är att våra tyngdtäcken ska kunna ersätta medicinering, framförallt bland unga individer.

Våra tyngdtäcken klassas som medicinska hjälpmedel och används av personer med varierande diagnoser och problematik. Ett tyngdtäcke blir för många en viktig del i en fungerande vardag.

Vill du köpa ett tyngdtäcke som privatperson? Då rekommenderar vi vårt täcke Luna eller Luna Cool.  Se dem i vår webbutik

 

Fibertäcket Nova

Nova är ett tunt täcke utan extra vaddering vilket gör det lämpligt för dig som vill ha ett svalare täcke. Viktelementet består av fibertrådar som är mjuka, smidiga och tunga i förhållande till sin volym och som gör täcker mjukt, ljudlöst, följsamt och omslutande. 

Nova är CE-märkt och registrerat som en medicinteknisk klass 1-produkt.

Läs mer.

Fibertäcket Futura

Tyngdtäcket Futura är ett sinnesstimulerande, kognitivt medicintekniskt hjälpmedel. Tyngden kommer från mjuka, längsgående fibertrådar som gör täcket följsamt samtidigt som det ger en omslutande känsla av trygghet och lugn. Futura har en vaddering på ena sidan vilket gör att täcket ger olika upplevelser beroende på viken sida som är vänd mot kroppen. Futura är lämpligt för dig som vill ett normalvarmt täcke. 

Futura är CE-märkt och registrerat som en medicinteknisk klass 1-produkt.

Läs mer.

Kultäcket® Safir

Safir är ett tyngdtäcke som ger kroppen en taktil och proprioceptivt stimuli över hela kroppen. Vikten i Kultäcket® Safir utgörs av specialtillverkade glaskulor med 25 mm i diameter. Glaskulorna är fastsydda på insidan av täcket och ger ett punktvis tryck som aktivt bidrar till en ökad kroppsuppfattning. Tvättpåse samt en smidig och stark bärväska för transport medföljer varje täcke. Ena sidan av täcket är vadderad och ger en mjukare och mer subtil känsla. Den andra sidan, som är utan vaddering, ger ett mer utmärkande tryck och en djupare stimuli. 

Safir är CE-märkt och registrerat som en medicinteknisk klass 1-produkt.

Läs mer.

 

 

Mer information om våra tyngdtäcken finns här.

Ladda ner skötselråd och andra dokument här.

 

Smarta tillbehör till våra tyngdtäcken

Till våra tyngdtäcken finns det speciellt framtagna hygienöverdrag, påslakan och rullväskor som ska underlätta hantering och transport av våra tyngdtäcken. Se hela sortimentet här.

Novista

Våra

Utbildningar & föreläsningar

Föreläsningar

Novista

Kontakta

Våra arbetsterapeuter

Våra arbetsterapeuter

Fibertyngdvästen

Fibertyngdvästen är framtagen i samråd med psykiatriker och stressterapeuter och klassas som ett medicinskt hjälpmedel. Den har en kraftig insydd resår i midjan som spänns åt efter egen önskan. På så sätt regleras känslan av vikt och tryck. Resåren avlastar också påfrestningen på rygg och axlar. Vikten kommer från fyllningen som består av mjuka polyesterfibertrådar. Fyllningen gör att vikten är jämnt fördelad över hela västen samt att den är följsam och bekväm att ha på sig, även under längre stunder.

Yttertyget är tillverkad i ett smuts- och fläckavvisande material. Det gör att västen enkelt kan torkas av med fuktig trasa och hängas på vädring vid behov. Västen kan även tvättas i upp till 60 grader.

Västen finns tillgänglig i både barn och vuxenstorlekar.

Fibertyngdvästen

Ladda ner storleksguide och andra dokument här.

Kontakta oss

This form is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

{{ errors.name }}

{{ errors.email }}

Jag godkänner att Novista lagrar mina personuppgifter

Ett fel uppstod, försök igen om en stund.

Tack för din förfrågan!

Vi hör av oss så fort som möjligt.

En innovation från Båstad.

Den innovativa konstruktionen och det unika viktelementet i våra tyngdprodukter bygger på kunskap förvärvad över mer än 40 år inom hjälpmedelsbranschen.

Swish Klarna Visa Mastercard PayPal Apple Pay Google Pay