Novista för vård och omsorg

Förskrivningsbara tyngdtäcken

Sömn är ett av våra mest basala behov. Fungerar inte sömnen, fungerar inte mycket annat i livet heller. Sömnbrist är ett samhällsproblem som på senare år fått stor uppmärksamhet och vissa personer upplever att de sover bättre med tyngdtäcken. Novistas ambition är att våra mjuka tyngdtäcken ska kunna ersätta medicinering, framförallt bland unga individer.

Våra tyngdtäcken klassas som medicinska hjälpmedel och används av personer med varierande diagnoser och problematik. Ett tyngdtäcke blir för många en viktig del i en fungerande vardag.

Vill du köpa ett tyngdtäcke som privatperson? Då rekommenderar vi vårt täcke Luna eller Luna Cool.  Se dem i vår webbutik

Kultäcket® Safir

Safir är ett tyngdtäcke som ger kroppen en taktil och proprioceptivt stimuli över hela kroppen. Vikten i Kultäcket® Safir utgörs av specialtillverkade glaskulor med 25 mm i diameter. Glaskulorna är fastsydda på insidan av täcket och ger ett punktvis tryck som aktivt bidrar till en ökad kroppsuppfattning. Tvättpåse samt en smidig och stark bärväska för transport medföljer varje täcke.

Fibertäcket Futura

Våra tyngdtäcken är unika då de både är tunga och mjuka. Fibertäcket Futura är ett tyngdtäcke och ett sinnesstimulerande, kognitivt hjälpmedel. Tyngden kommer från mjuka, längsgående polyesterfibrer som gör det följsamt samtidigt som det ger en omslutande känsla av trygghet och lugn.

Fibertäcket Nova

Fibertäcket Novas konstruktion är framtagen med tanke på personer som vill ha ett tungt men svalt täcke. Nova har ingen vaddering av polyesterfill, i övrigt är det samma utförande som Futura. När du köper ett tyngdtäcke från oss vet vi att du kommer att vilja ta med dig det när du reser eller övernattar borta. Därför medföljer en stark specialsydd bärväska för transport.

Ladda ner skötselråd och andra dokument här.

Tyngdväst

Fibertyngdvästen har en kraftig insydd resår i midjan som spänns åt efter egen önskan. På så sätt regleras känslan av vikt och tryck. Resåren avlastar också påfrestningen på rygg och axlar. Vikten kommer från fyllningen som består av mjuka polyesterfibertrådar. Fyllningen gör att vikten är jämnt fördelad över hela västen samt att den är följsam och bekväm att ha på sig, även under längre stunder.

Västen är framtagen i samråd med psykiatriker och stressterapeuter och klassas som ett medicinskt hjälpmedel. 

Ladda ner storleksguide och andra dokument här.

Futura

Fibertäcket Futura

Läs mer om Fibertäcket Futura
Svalt tyngdtäcke Nova

Fibertäcket Nova

Läs mer om Fibertäcket Nova

Kultäcket Safir

Läs mer om Kultäcket Safir

En svensk innovation.

Den innovativa konstruktionen och det unika viktelementet i våra tyngdprodukter bygger på kunskap förvärvad över mer än 40 år inom hjälpmedelsbranschen.