Novista för skolan

Med Fibertyngdvästen® upplever bäraren ett behagligt lugn och har lättare att koncentrera sig. Västen omsluter kroppen, ungefär som en kram, och påverkar kroppens proprioceptiva sinnen (rörelse- och positionssinnet). Tyngdvästen ser ut som ett vanligt klädsamt plagg som kan användas i skolan, på jobbet eller hemma.

Fibertyngdväst®

Västen har en kraftig insydd resår i midjan som spänns åt efter egen önskan. På så sätt regleras känslan av vikt och tryck. Resåren avlastar också påfrestningen på rygg och axlar. Vikten kommer från fyllningen som består av mjuka polyesterfibertrådar. Fyllningen gör att vikten är jämnt fördelad över hela västen samt att den är följsam och bekväm att ha på sig, även under längre stunder.

Västen är framtagen i samråd med psykiatriker och stressterapeuter och klassas som ett medicinskt hjälpmedel.

På skolan

Forskning visar att barn klarar skolarbetet bättre vid användning av en tyngdväst. Västen kan hjälpa barn/ungdomar att lättare koncentrera sig, känna sig lugna under en lektion eller klara av att sitta ner en hel måltid på lunchen.

Det finns möjlighet för skolor att hyra vår fibertyngdväst®. För mer information, kontakta våra arbetsterapeuter.

Kontakta våra arbetsterapeuter här.

Fibertyngdväst barn

Fibertyngdväst vuxen

Kontakta oss

Kontakta oss på info@novista.se eller telefon 0431-49 13 10.

En svensk innovation.

Den innovativa konstruktionen och det unika viktelementet i våra tyngdprodukter bygger på kunskap förvärvad över mer än 40 år inom hjälpmedelsbranschen.