Tyngdväst för skolan.

Med Fibertyngdvästen® upplever bäraren ett behagligt lugn och har lättare att koncentrera sig. Västen omsluter kroppen, ungefär som en kram, och påverkar kroppens proprioceptiva sinnen (rörelse- och positionssinnet). Tyngdvästen ser ut som ett vanligt klädsamt plagg som kan användas i skolan eller hemma.

97 % av skolor som testat Fibertyngdvästen ser god effekt

Västen används i förskola, grundskola, gymnasium och vuxenskolor

80 % uppger att västen ger ökat lugn hos eleverna

Fungerar Fibertyngdvästen?

Sedan 2021 har cirka 2000 elever från 150 skolor i hela Sverige fått chansen att testa vår tyngdväst. Vi har följt upp och pratat med lärare, elever, specialpedagoger, rektorer och andra resurser på alla 150 skolor. Det vi tar med oss från samtalen med skolor är massor av kunskap och data om hur västen fungerar.

Det vi vet är att i stort sett alla skolor upplever god effekt på någon eller några elever i varje klass.

Rekommenderas av andra skolor

I en undersökning från 2023 bland skolor som köpt Fibertyngdvästen, rekommenderar samtliga respondenter tyngdvästen till andra skolor.

Vill du köpa västen till skolan?

Klicka här och använd formuläret för att lägga din beställning.

Testa först – betala sen

Det är svårt att veta hur fibertyngdvästen känns och fungerar för en person utan att prova, därför erbjuder vi skolor, förskolor och andra verksamheter att testa fibertyngdvästen en kortare period innan köp. Kontakta oss på info@novista.se eller 0431-49 13 10 för mer information.

Fibertyngdväst®

Tyngdvästen för barn har en insydd resår i midjan som spänns åt efter egen önskan. På så sätt regleras känslan av vikt och tryck. Resåren avlastar också påfrestningen på rygg och axlar. Vikten kommer från fyllningen som består av mjuka polyesterfibertrådar. Fyllningen gör att vikten är jämnt fördelad över hela västen samt att den är följsam och bekväm att ha på sig, även under längre stunder.

Västen är framtagen i samråd med psykiatriker och stressterapeuter och klassas som ett medicinskt hjälpmedel.

Vill du veta mer? Klicka här för att kolla in våra aktuella föreläsningar & utbildningar för dig som jobbar inom skolan

”Alla elever har prova västarna och haft dem under några lektioner. Det har slagit väldigt väl ut. Pedagogerna i resp. klass har sett hur eleverna blivit lugnare, mer samlade och framför allt har de själva känt att västarna ger effekt.”

– Lärare, Valleskolan

På skolan

Forskning visar att barn klarar skolarbetet bättre vid användning av en tyngdväst. Västen kan hjälpa barn/ungdomar att lättare koncentrera sig, känna sig lugna under en lektion eller klara av att sitta ner en hel måltid på lunchen. Fibertyngdvästen är en förebyggande åtgärd som bidrar till att minska risken för psykisk ohälsa, oro och ångest.

Mer om forskning på tyngdvästen hittar du här.

Det finns möjlighet för skolor och andra verksamheter att testa vår fibertyngdväst i 25 dagar utan kostnad. Klicka nedan för att boka ditt test.

BOKA HÄR.

Läs också: Experten förklarar hur fibertyngdvästen fungerar

Tyngdväst öppen

Gördeln som reglerar känslan av tyck samt avlastar rygg/axlar något

 

Vill du ha produktgenomgång?

Kontakta oss för att boka en produktgenomgång där vi berättar om Fibertyngdvästen och hur den kan användas i er verksamhet. Genomgången sker på plats hos er, alternativt via webben. Kontakta oss här för att boka.

Fibertyngdväst barn

Fibertyngdväst vuxen

Kontakta oss

This form is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

{{ errors.name }}

{{ errors.email }}

Jag godkänner att Novista lagrar mina personuppgifter

Ett fel uppstod, försök igen om en stund.

Tack för din förfrågan!

Vi hör av oss så fort som möjligt.

En innovation från Båstad.

Den innovativa konstruktionen och det unika viktelementet i våra tyngdprodukter bygger på kunskap förvärvad över mer än 40 år inom hjälpmedelsbranschen.