KULTÄCKET®

Kultäcket® Safir

Safir är ett tyngdtäcke som ger kroppen en taktil och proprioceptivt stimuli över hela kroppen. Vikten i Kultäcket® Safir utgörs av specialtillverkade glaskulor med 25 mm i diameter. Glaskulorna är fastsydda på insidan av täcket och ger ett punktvis tryck som aktivt bidrar till en ökad kroppsuppfattning. Tvättpåse samt en smidig och stark bärväska för transport medföljer varje täcke.

Bättre sömn med Kultäcket®

Sömn är ett av våra mest basala behov. Fungerar inte sömnen, fungerar inte mycket annat i livet. Sömnbrist är ett samhällsproblem som på senare år fått stor uppmärksamhet och för vissa personer kan användandet av ett tyngdtäcke vara lösningen. Tyngdtäcke ger ofta ökad livskvalitet och kan vara ett alternativ till dyr medicin.

Våra tyngdtäcken klassas som medicinska hjälpmedel och lindrar sömnproblem som uppstått av olika anledningar. Tyngdtäcken används av personer med varierande diagnoser och problematik (se nedan). Ett tyngdtäcke blir för många en viktig del i en fungerande vardag.

Material

Våra tyngdtäcken är tillverkade av flamskyddat Trevira CS-tyg. De är CE-märkta medicinsktekniska klass 1-hjälpmedel och uppfyller gällande krav i lagen (1993:584) om medicintekniska produkter och Läkemedelsverkets föreskrifter, LVFS 2003:11. Våra produkter tillverkas i Europa.

Garanti

Novista lämnar givetvis garanti för tillverkningsfel/skador på alla våra produkter. Garantin omfattar ej omild behandling. På tyngdtäcken och tillbehör lämnar vi garanti i 1 år eller upp till 20 tvättar. För att garantin skall gälla måste alla skötselråd för produkten ha följts. Ladda ner skötselråd och andra dokument nedan.

KULTÄCKET® SAFIR

150 x 200 cm 4 kg
150 x 200 cm 6 kg
150 x 200 cm 8 kg
150 x 200 cm 10 kg
150 x 200 cm 12 kg
150 x 200 cm 14 kg
   
110 x 125 cm 2,3 kg
110 x 125 cm 3,7 kg
110 x 125 cm 5,0 kg

Tillbehör till Fibertäcket

Till våra tyngdtäcken finns det specialframtagna hygienöverdrag, påslakan och rullväskor. Se hela sortimentet här.

Vanliga frågor inför valet av täcke

Våra tyngdtäcken är klassade som medicinska och kognitiva hjälpmedel och behöver provas ut på individnivå. Din vårdcentral eller arbetsterapeut hjälper dig att prova ut ett täcke som passar just dig. Läs också de vanligaste frågorna som brukar dyka upp inför valet av täcke. Klicka här.

Dokument

Vill du veta mer om tyngdtäcken?

Vilket täcke ska jag välja? Hur sköter man det? Är det farligt med tyngdtäcke på små barn? Läs svaren på vanliga frågor vi får från er som är användare.

Fibertyngdväst

Novista säljer fibertyngdvästen som kan bäras dagtid. Den är omslutande och minskar oro och höjer koncentrationsförmågan hos sin bärare. Fibertyngdvästen finns för både barn och vuxna.

Fibertäckena Nova & Futura

Novista säljer Fibertyngdtäcket Nova och Futura, där tyngden utgörs längsgående polyesterfibrer. De är unika tack vare att de är så mjuka och följsamma.