Novista återvinner och återbrukar

Som företag vill vi ta ansvar för de produkter vi producerar. Våra produkter är av hög kvalitet och har en lång livscykel. Vi följer inte trender utan satsar på tidlösa snitt och former som ska hålla över tid.

Vi producerar bara så många produkter som vi behöver och vi strävar efter att varje Novista-produkt ska användas maximalt under sin livslängd. Vår produktion är i EU och logistikkedja är effektiv för att vårt avtryck ska vara så litet som möjligt.

Som ett nästa steg i att bli mer hållbara kommer vi att satsa på återvinning och återbruk.

Vad betyder det?

När man producerar saker, så tycker vi att vårt ansvar inte upphör bara för att en produkt byter ägare. Eftersom vi har producerat den är det vårt ansvar att sluta cirkeln, och se till att den produkten kan återvinnas. Via vår parter TextilRecycling i Sverige AB återvinner och återbrukar vi så mycket som möjligt av våra produkter.

Det betyder att vi kommer att återvinna och återbruka så mycket som möjligt av det som vi producerat. Till exempel demoex, prover, forskningsexemplar, produkter från byten eller returer, produkter som varit uthyrda eller utlånade.

Vad händer med produkterna?

Vissa produkter är helt oanvända och felfria. Dessa produkter kommer att återbrukas och skänkas till människor som annars inte har möjlighet att köpa det. Det som inte går att återbruka kommer att återvinnas och skickas till en fabrik som gör sjukhusmaterial.

Har du en produkt som du vill återvinna?

Om du har en Novista-produkt som gjort sitt får du gärna skicka tillbaka den till oss eller lägga den i någon av TextilRecyclings gröna uppsamlingskärl som finns placerade runt om i landet. Om du vill skicka tillbaka en produkt, kontakta oss på info@novista.se

En innovation från Båstad.

Den innovativa konstruktionen och det unika viktelementet i våra tyngdprodukter bygger på kunskap förvärvad över mer än 40 år inom hjälpmedelsbranschen.

Swish Klarna Visa Mastercard PayPal Apple Pay Google Pay