Kvalitet när vi forskar, utvecklar och tillverkar

Vi forskar, utvecklar och tillverkar kvalitet

Om Novista – kvalitet sedan 2013

Vi utvecklar medicintekniska produkter som lindrar sömn-, stress- och orosproblem

Sedan 2013 har vi forskat, utvecklat och tillverkat medicintekniska produkter av kvalitet för att skapa en tryggare, lugnare och enklare vardag åt behövande och deras vårdgivare. Fokus ligger på sinnesstimulerande, kognitiva hjälpmedel av kvalitet och i produktportföljen finns tyngdtäcken och tyngdvästar i olika utföranden och varianter. Våra tyngdtäcken är patenterade.

Vårt svenska familjeföretag består av ett team engagerade medarbetare som jobbar mot gemensamma mål under parollen: kunskap, trygghet och kvalitet. Företagets grundare Sven-Inge Kjell som verkat inom hjälpmedelsbranschen sedan tidigt 1980-tal, har byggt upp en kompetent organisation genom att bland annat dela med sig av sin enorma kunskap och gedigna erfarenhet. Vårt produktsortiment av medicintekniska produkter ökar i takt med efterfrågan och bidrar till företagets ständiga expansion.

Vi lever gott och väl upp till de höga krav som ställs inom dagens medicintekniska bransch. Vi står stolta bakom alla våra produkter gällande såväl god design och kvalitet som etik och miljö. Våra användare kan alltid känna sig trygga med våra premiumprodukter.

Nyfikna och nytänkande söker vi ständigt efter förbättringar tillsammans med våra samarbetspartners och användare. Vi är lyhörda, vakna och åtgärdar snabbt. Det är enkelt och tryggt att jobba med oss.

Prova oss gärna!

Historien bakom mjuka tunga täcken

Novista of Sweden grundades 2013 av Sven-Inge Kjell. Sven-Inge arbetade i över 40 år med hjälpmedel och är fader till en lång rad produkter som underlättar vardagen för tusentals människor. När Sven-Inge först kom i kontakt med tyngdtäcken bestod marknaden endast av täcken med hårda viktelement, vilket han inte alls kunde förlika sig med. Sängar, täcken och kuddar är mjuka och han motsatte sig premissen om att ett tungt täcke måste vara hårt. Han hittade ett viktelement som är mjukt och följsamt och resultatet blev Fibertäcket – ett tungt täcke i bra kvalitet med mjuka viktelement.

Idag har Novista breddat sitt sortiment och erbjuder täcken både med mjuka och hårda viktelement i olika vikter med i samma höga kvalitet. Vi har även en tyngdväst, Fibertyngdvästen, i både barn- och vuxenstorlekar samt andra produkter som verkar rogivande för brukaren. 

Konstruktionen för våra mjuka tyngdtäcken är patenterad.

Ett tungt täcke måste inte vara hårt! Vi har hittat ett viktelement som är mjukt och följsamt och vi har skapat Fibertäcket – ett tungt täcke med mjuka viktelement.

Sven-Inge Kjell, 1944-2019

Grundare, Novista of Sweden

Vår filosofi – kunskap, kvalitet och trygghet

Novistas värdeord är kunskap, kvalitet och trygghet. Vi vill vara kundens förstahandsval och det ställer stor krav på oss att leva upp och helst överträffa kundens förväntningar. För att lyckas med detta är ärlighet, respekt och framåtanda nycklar i vår verksamhet. För oss är framåtanda även att tänka klimatsmart genom hela vår affärskedja, från material, tillverkning, transporter till återvinning.

TYNGDTÄCKE FÖR PRIVATPERSONER

TYNGDVÄST

ÖVRIGT