Kvalitet när vi forskar, utvecklar och tillverkar

Vi forskar, utvecklar och tillverkar kvalitet

Om Novista – kvalitet sedan 2013

Vi utvecklar medicintekniska produkter som lindrar sömn-, stress- och orosproblem

Novista of Sweden är ett av Sveriges ledande hjälpmedelsföretag inom tyngdprodukter. Sedan 2013 har vi forskat, utvecklat och tillverkat medicintekniska produkter av kvalitet för att skapa en tryggare, lugnare och enklare vardag åt behövande och deras vårdgivare. Fokus ligger på sinnesstimulerande, kognitiva hjälpmedel av kvalitet och i produktportföljen finns tyngdtäcken och tyngdvästar i olika utföranden och varianter.

Företaget grundades av Sven-Inge Kjell som verkade över 40 år i hjälpmedelsbranschen och är fader till en lång rad produkter som underlättar och förbättrar vardagen för människor.

Ledorden kunskap, trygghet och kvalité har sedan starten varit kärnan i verksamheten. Med det i åtanke arbetar vi varje dag för att hitta nya lösningar, innovationer och utveckla produkter som ska förhöja livskvalitén för alla människor.

Vi lever väl upp till de höga krav som ställs inom dagens medicintekniska bransch och vi står stolta bakom alla våra produkter gällande såväl god design och kvalitet som etik och miljö. Våra användare kan alltid känna sig trygga med våra produkter.

Historien bakom mjuka tunga täcken

När Sven-Inge först kom i kontakt med tyngdtäcken bestod marknaden endast av täcken med hårda viktelement, vilket han inte alls kunde förlika sig med. Sängar, täcken och kuddar är mjuka och han motsatte sig premissen om att ett tungt täcke måste vara hårt. Han hittade ett viktelement som är mjukt och följsamt och resultatet blev Fibertäcket – ett tungt täcke i bra kvalitet med mjuka viktelement.

Idag har Novista breddat sitt sortiment och erbjuder täcken både med mjuka och hårda viktelement i olika vikter med i samma höga kvalitet. Vi har även en tyngdväst, Fibertyngdvästen, i både barn- och vuxenstorlekar samt andra produkter som verkar rogivande för brukaren.

Konstruktionen för våra mjuka tyngdtäcken är patenterad.

Ett tungt täcke måste inte vara hårt! Vi har hittat ett viktelement som är mjukt och följsamt och vi har skapat Fibertäcket – ett tungt täcke med mjuka viktelement.

Sven-Inge Kjell, 1944-2019

Grundare, Novista of Sweden

Vår filosofi – kunskap, kvalitet och trygghet

Novistas värdeord är kunskap, kvalitet och trygghet. Vi vill vara kundens förstahandsval och det ställer stor krav på oss att leva upp och helst överträffa kundens förväntningar. För att lyckas med detta är ärlighet, respekt och framåtanda nycklar i vår verksamhet. För oss är framåtanda även att tänka klimatsmart genom hela vår affärskedja, från material, tillverkning, transporter till återvinning.

TYNGDTÄCKE FÖR PRIVATPERSONER

TYNGDVÄST

ÖVRIGT

PRODUKTFAKTA

FAQ