Tvätta tyngdtäcke

Tvättråd

För att hålla hygien och bäddmiljön på topp behöver sängkläder inklusive täcken och kuddar tvättas regelbundet. Vi brukar rekommendera att du ska tvätta ditt tyngdtäcke minst en gång om året.

Ett vanligt problem med tyngdtäcken är att inte går att tvätta i tvättmaskin. Även om täcket i sig kan hantera det, så går det inte på grund av att de flesta tvättmaskiner har en max kapacitet på 6-8 kg.

Tack vare innovativ design och god kvalitet, kan du tvätta alla Novistas tyngdtäcken i tvättmaskin, oavsett vikt. Våra täcken är nämligen delbara med dragkedja vilket gör att även de tyngsta vikterna kan tvättas i tvättmaskinen hemma. Om din tvättmaskin klarar att tvätta båda delarna av täcket samtidigt så går det så klart bra, annars tvättas en del åt gången. Alla täcken kan tvättas på 60 grader men för miljön skull kan du med fördel sänka temperaturen.

Tvätta tyngdtäcke

Det enda tyngdtäcket som klarar tvättmaskin och torktumlare

Som enda tyngdtäcke på marknaden, är våra mjuka tyngdtäcken av så pass hög kvalitet att det går utmärkt att både tvätta och torktumla hemma – oavsett täckets vikt. Det gör att du aldrig behöver oroa dig för att sova utan täcket!

 

Se våra tyngdtäcken.

Produktion, innovation och tradition.

I trakterna norr om Porto i Portugal finns en av världens mest framstående textiltillverkning. Här tillverkar vi alla våra produkter med hjälp av kunskap och skicklighet som byggts upp över århundraden inom traktens textilindustri.

Portugals textilhistoria sträcker sig ända tillbaka till mitten av 1500-talet och tillhör en av Europas äldsta. Bevarandet av tradition, gediget hantverk och yrkesstolthet samt nyfikenhet inför nya innovationer gör att vi kan hålla hög kvalitet i vår tillverkning – där delar av momenten är handgjorda.

Vi har en stark relation med våra fabrikörer och kan kontrollera att produktionen håller den kvalitets- och miljömässiga samt arbetsrättsliga standard vi värnar om.

Hållbarhet, återbruk och återvinning.

Som företag vill vi ta ansvar för de produkter vi producerar. Våra produkter är av hög kvalitet och har en lång livscykel. Vi följer inte trender utan satsar på tidlösa snitt och former som ska hålla över tid.

Vi producerar bara så många produkter som vi behöver och vi strävar efter att varje Novista-produkt ska användas maximalt under sin livslängd. Vår produktion är i EU och logistikkedja är effektiv för att vårt avtryck ska vara så litet som möjligt.

Via en partner återbrukar och återvinner vi så mycket som möjligt av våra produkter. En del produkter rekonditioneras och skänks bort. Produkter som inte kan återbrukas återvinns och blir sjukhusmaterial.

Läs mer.

 

En innovation från Båstad.

Den innovativa konstruktionen och det unika viktelementet i våra tyngdprodukter bygger på kunskap förvärvad över mer än 40 år inom hjälpmedelsbranschen.

Swish Klarna Visa Mastercard PayPal Apple Pay Google Pay