Tvätta tyngdtäcke

Tvättråd

För att hålla hygien och bäddmiljön på topp behöver sängkläder inklusive täcken och kuddar tvättas regelbundet. Vi brukar rekommendera att du ska tvätta ditt tyngdtäcke minst en gång om året.

Ett vanligt problem med tyngdtäcken är att inte går att tvätta i tvättmaskin. Även om täcket i sig kan hantera det, så går det inte på grund av att de flesta tvättmaskiner har en max kapacitet på 6-8 kg.

Tack vare innovativ design och god kvalitet, kan du tvätta alla Novistas tyngdtäcken i tvättmaskin, oavsett vikt. Våra täcken är nämligen delbara med dragkedja vilket gör att även de tyngsta vikterna kan tvättas i tvättmaskinen hemma. Om din tvättmaskin klarar att tvätta båda delarna av täcket samtidigt så går det så klart bra, annars tvättas en del åt gången. Alla täcken kan tvättas på 60 grader men för miljön skull kan du med fördel sänka temperaturen.

Tvätta tyngdtäcke

Det enda tyngdtäcket som klarar tvättmaskin och torktumlare

Som enda tyngdtäcke på marknaden, är våra mjuka tyngdtäcken av så pass hög kvalitet att det går utmärkt att torktumla hemma. Det gör att du aldrig behöver oroa dig för att sova utan täcket!

 

Se våra tyngdtäcken.

En innovation från Båstad.

Den innovativa konstruktionen och det unika viktelementet i våra tyngdprodukter bygger på kunskap förvärvad över mer än 40 år inom hjälpmedelsbranschen.