Tyngdtäcke och graviditet

Det är mycket vanligt att du blir trött när du är gravid, särskilt i början och i slutet. Tröttheten är kroppens sätt att säga att du behöver ta det lugnare och sova mer. 1177 listar trötthet som ett vanligt symtom vid graviditet.

För dig som är gravid kan ett tyngdtäcke bli en naturlig väg till avslappning och bättre sömnkvalitet.

Att använda tyngdtäcke under graviditeten är inte farligt på något vis. Vissa kan känna obehag av tryck mot magen, andra inte. Det är helt individuellt.

Sovställningen

När du är gravid kan din växande mage göra att det är svårt att hitta en bekväm sovställning. Därför kan det vara smart att använda extra många kuddar runt ben och bakom ryggen för att hitta en skön sovställning. Vår tubkudde Anna är en två meter lång cylinderformad kudde som kan hjälpa dig med bättre stöd.

Läs mer om Tubkudden

Vi hjälper dig att välja rätt tyngdtäcke

Det är alltid jätteviktigt att du väljer rätt tyngd på ditt tyngdtäcke. Du ska inte utgå från din kroppsvikt när du väljer tyngdtäcke, särskilt eftersom din kropp förändras under graviditeten. Använd vårt verktyg Tyngdväljaren för att hitta rätt vikt. Men du är även välkommen att kontakta någon av våra arbetsterapeuter för konsultation innan du köper ditt tyngdtäcke av oss.

Gå till tyngdväljaren

 

Behöver du rådgivning?

Om du har frågor gällande tyngdtäcke och graviditet är du välkommen att kontakta någon av våra arbetsterapeuter.

Du hittar dom här.

En innovation från Båstad.

Den innovativa konstruktionen och det unika viktelementet i våra tyngdprodukter bygger på kunskap förvärvad över mer än 40 år inom hjälpmedelsbranschen.

Swish Klarna Visa Mastercard PayPal Apple Pay Google Pay