Tyngdtäcke för barn

Tyngdtäcke för barn kan göra underverk för både barnet själv och föräldrarna. Men det finns vissa saker som är viktiga att tänka på. Det är individuellt vilken vikt och typ av täcke som är lämpligt. Men säkerheten är ännu viktigare och därför ska man vara vaksam med små barn som ännu inte har en fullt utvecklad lungkapacitet och/eller fysisk förmåga. Därför avråder vi bestämt från att använda tyngdtäcken till barn under 3 år.

Framför allt är det viktigt att barnet är förmögen att själv ta av sig täcket och röra sig obehindrat under det, och barnet bör kunna uttrycka att hen inte vill ha det på sig om så är fallet. Det är viktigt att ta hänsyn till varje individ vid bedömning av vikt.

Ny forskning: Tyngdtäcke ger bättre sömn och minskad ångest hos barn

Tyngdtäcke till barn

Kostnadsfri konsultation vid köp av tyngdtäcke till barn

För oss är säkerheten viktig. Därför erbjuder vi alltid en kostnadsfri konsultation med en erfaren arbetsterapeut vid köp av tyngdtäcke för barn. Våra arbetsterapeuter har flera års erfarenhet av kliniskt arbete med tyngdtäcken från bland annat barn- och ungdomspsykiatrin, habilitering och neurologisk rehabilitering.

Vi erbjuder dessutom möjligheten att byta vikt på tyngdtäcket om det inte passar, även det helt kostnadsfritt.

Kontakta någon av våra arbetsterapeuter här.

 

Viktigt att tänka på med tyngdtäcke för barn:

 

“I tre månader har vår 3 årige son varit vaken minst 6 nätter per vecka, i 3-5 timmar i sträck per natt utan att komma till ro. Sedan vi fick vårt Luna tyngdtäcke sover han igenom hela nätterna, från 19-07. Lillkillen är dessutom gladare, spralligare och har mer energi hela dagen lång. Tack vare Luna sover inte bara lillkillen utan vi nu även vi föräldrar. Så tacksamma för vårt Luna täcke”

 

Tyngdtäcke och barn

Generella råd rörande vikt på tyngdtäcke för barn:

Alla råd är generella och det går inte att säga vad som passar för en specifik person förrän man har fått prova täcket.

 

Se tyngdtäcken för barn här.

En innovation från Båstad.

Den innovativa konstruktionen och det unika viktelementet i våra tyngdprodukter bygger på kunskap förvärvad över mer än 40 år inom hjälpmedelsbranschen.